lunes, 23 de noviembre de 2020

CARACTERÍSTIQUES DE LINUX

 CARACTERÍSTIQUES DE LINUX

· De codi obert o open source: significa que el codi font o programari del sistema operatiu és accessible per tothom i pot ser modificat per qualsevol per millorar-lo, tot i que els dreats d'autor del nucli pertanyen a Linus Torvalds, el seu creador.

· De lliure distribuició o free software: implica que és de domini públic. Pot ser copiat i instal·lat en múltiples màquines sense que clagui pagar una llicència a una empresa. Linux es distribueix sota llicència GPL (General Public License).

· Multitasca: pot executar diversos programes simultàniament i controlar diversos dispositius alhora.

· Multiusuari: diverses persones poden utillitzar una meteixa màquina mitjançant un sistema de permisos i de jerarquia de privilegis. Un usuari només accedeix a la informació sobre la qual té autorització.

· Multiplataforma: significa que es pot utilitzar no només amb els microprocessadors més comercials, com els que proporcionen Intel, AMD o Apple, sinó també amb altres, com Alpha o PowerPC.

· Eficient: perquè fa servir un sistema compartit de llibreries per als programes executables que estalvia duplicats de les carpetes o fitxers.

Linux permet accedir a arcius d'arxius d'altres sistemes operatius. Si, per exemple, hem instal·lat Linux en una Windows i Linux en arrencada dual, des de Linux podrem veure els arxius creats en Windows. És a dir, tindrem accés a particions FAT i NTFS.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

TRÍPTICO

 TRÍPTICO