lunes, 8 de marzo de 2021

ELS NOMS DE DOMINI

ELS NOMS DE DOMINI

Que son els noms de domini?

A la pràctica un nom de domini és una marca a Internet, l'identificador únic de la seva empresa a Internet ja que no poden existir dos dominis idèntics. Els seus clients usaran el seu nom de domini per accedir a la seva pàgina web o als serveis que vostè ofereixi a Internet.


Localiza y enlaza los diferentes dominios correspondientes a una empresa.

Zara España https://www.zara.com/es/

Zara Italia https://www.zara.com/it/

Zara Estats Units https://www.zara.com/us/


Identifica la IP asociada a un determinado dominio.

Zara España 



Zara Italia


Zara Estados Unidos



¿Cuál son las DNS de tu red? Define que es un servidor DNS, de que está compuesta la ip del DNS, cuantas hay y cuál es su función.

El DNS és una base de dades allotjada en diferents ordinadors distribuïts per tot el món que permet convertir les adreces IP en noms de domini, i viceversa.

Una adreça IP es representa mitjançant un nombre binari de 32 (IPv4) o 128 bits (IPv6).

Hi ha tres classes d'adreces IP que una organització pot rebre de part del Registre Nord-americà de Nombres d'Internet (ARIN) (o ISP de l'organització): Classe A, B i C. En l'actualitat, ARIN reserva les adreces de Classe A per als governs de tot el món (encara que en el passat se li hagin atorgat a empreses de gran envergadura com, per exemple, Hewlett Packard) i les adreces de Classe B per a les mitjanes empreses. S'atorguen adreces de Classe C per a tots els altres sol·licitants.

D'acord amb el protocol d'Internet, una adreça IP és un número que identifica inequívocament un dispositiu lògic connectat a la xarxa. Dins d'una mateixa xarxa, cada adreça IP que s'utilitzi ha de ser única.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

TRÍPTICO

 TRÍPTICO